0260626609 info@visitalmasu.ro
Oldal kiválasztása

Váralmás Falu

A váralmási kolostor első írásos említése 1234-ből származik, amikor a premontrei határozat kolostorokat tartalmazó listáján szerepel, mint a Promontor Oradiai kolostor kiegészítője.

.

Bábony Település

Az első írásos források, melyek említést tesznek a településről, az 1291-1294-es évekből származnak, amikor Babon településként szerepel. Bábony jelenlegi református temploma helyén egy sokkal régebbi, egy XVIII. században épült fatemplom állt, amely tűzvész áldozata lett.

Kispetri Falu

Az első dokumentum a város származásáról 1370-be tehető vissza, amikor a falu a következő névvel jelenik meg: possessiones ambe Petri.

Sztána

Váralmástól indulva, vagy újabban Sárvásártól, Zsobokon keresztül el lehet jutni abba a kicsiny településbe, amelyik a sztánai út elején helyezkedik el. Az első dokumentumos feljegyzés a településről 1288-ból származik, amikor a falu terra Zthana néven szerepel.

Sfăraș

 

A farnasi református templom 1505-1510 között épült, Veres János földbírtokos támogatásával, akinek a sírkövét beépítették a templom falába.

Zsoboknak

Zsoboknak már a tatárdúlás idején is volt egy bencés kolostora, amelynek oszlopfője a jelenlegi templom bejáratánál látható. 1490-ben már áll a valószínüleg a XIII. században épült katolikus temploma, amely a XVII század közepén elpusztul.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.