0260626609 info@visitalmasu.ro
Oldal kiválasztása

almasu judetul salaj - informare si promovare turistica

Bábony Település

Az első írásos források, melyek említést tesznek a településről, az 1291-1294-es évekből származnak, amikor Babon településként szerepel.

Bábony jelenlegi református temploma helyén egy sokkal régebbi, egy XVIII. században épült fatemplom állt, amely tűzvész áldozata lett.

A templomnak vakolt falai és zsindelyfedéses teteje volt. A déli oldalon egy bejárat állt. A harangláb szintén  fából készült és a református templom közelében volt.

Szerencsére részleteiben ízelítőt kaphatunk abból, milyen is lehetett a fatemplom belseje, mivel a jelenlegi református templom mennyezet kazettái és a karzat mellvédje, a régi fatemplomból származnak, amelyeket  Kövendi Asztalos János 1763-ban készített.

A mennyezet kazettái, a karzat mellvédje és a szószék csodálatosan illeszkedik a Kós Károly építész tervei alapján 1935-ben épített templomba. A templom szomszédságában áll a falu 1930 körül épült ortodox temploma.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.