0260626609 info@visitalmasu.ro
Selectează o Pagină

Satul Almașu

Prima mențiune documentară a mănăstirii Almașu este din anul 1234, când apare pe lista mănăstirilor ordinului premontres ca filie a mănăstirii de la Promontoriul Oradiei.

Băbiu

A fost atestat documentar pentru prima oară în anii 1291-1294, sub numele de Babun.

Biserica reformată a localității Băbiu a fost ridicată în locul unei biserici de lemn construite secolul XVIII., care a căzut prada incendiului.

Petrinzel

Prima atestare documentară a localității provine din anul 1370, când satul apare sub numele de possessiones ambe Petri.

Stana

Pornind de la Almașu, sau mai nou de la Șaula, se poate ajunge prin Jebucu la localitatea micuța situată la capătul drumului Stana. Prima atestare documentară a localității provine din anul 1288, când satul apare sub numele de Terra Zthana.

Sfăraș

Biserica reformată din Sfăraș a fost construită în perioada 1505-1510, cu sprijinul moșierului Veres János, a cărui piatră funerară a fost zidită în peretele bisericii.

Jebucu

Jebucu a avut pe teritoriul său o mănăstire benedictină încă de pe vremea năvălirii tătarilor. Capitelul unei coloane se poate vedea la intrarea în biserica actuală.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.