0260626609 info@visitalmasu.ro
Selectează o Pagină

almasu judetul salaj - informare si promovare turistica

Satul Băbiu

A fost atestat documentar pentru prima oară în anii 1291-1294, sub numele de Babun.

Biserica reformată a localității Băbiu a fost ridicată în locul unei biserici de lemn construite secolul XVIII., care a căzut prada incendiului.

Biserica avea pereții tencuiți iar acoperișul era din șindrilă. Pe latura de sud exista o intrare. Turnul clopotniță era tot din lemn și se afla în imediata apropiere a bisericii reformate.

Din fericire ne putem imagina cum arăta interiorul bisericii de lemn deoarece, casetele pictate de pe tavan și parapetul corului, din actuala biserică reformată, recuperate de la vechea biserică de lemn și care au fost pictate de Kövendi Asztalos János în 1763.

Casetele tavanului, fațada corului și amvonul se încadrează perfect în biserica construită în anul 1935, după planurile arhitectului Kós Károly. În vecinătatea bisericii, a fost construită în jurul anului 1930 biserica credincioșilor ortodocși.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.