0260626609 info@visitalmasu.ro
Selectează o Pagină

Satul Petrinzel

almasu judetul salaj - informare si promovare turistica

Prima atestare documentară a localității provine din anul 1370, când satul apare sub numele de possessiones ambe Petri.

Petrinzel este o localitate micuță, ascunsă printre dealurile din zonă. Tinerii au părăsit-o, iar cei în vârstă pleacă pe rând. Au avut și o biserică medievală care a fost distrusă de un incendiu. Au ridicat altă biserică, care a fost modificată în 1903. Valorile bisericii vechi scăpate de incendiu, casetele realizate în 1745, amvonul din 1715, și masa domnului din 1698 se află la Muzeul de artă populară din Budapesta.

Biserica de azi dispune de alte valori. Mâinile sârguincioase ale femeilor din sat brodează zeci de cuverturi, care îmbracă interiorul bisericii, când în roșu, când în alb, când în negru, în funcție de sărbătoare. La casele oamenilor puteți vedea minunatele porturi populare.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.