0260626609 info@visitalmasu.ro
Oldal kiválasztása

Zsoboknak

almasu judetul salaj - informare si promovare turistica

Zsoboknak már a tatárdúlás idején is volt egy bencés kolostora, amelynek oszlopfője a jelenlegi templom bejáratánál látható. 1490-ben már áll a valószínüleg a XIII. században épült katolikus temploma, amely a XVII század közepén elpusztul. 1681-ben új templomot épít a reformáció idején reformátussá lett falu lakossága. 1840-ben építik hozzá a tornyot, amelyben 1792-ben az első harang kap helyet, majd 1803-ban a második is.

1819-ben helyére kerül az orgona, de az 1876-os tűzvész nyomán csak puszta falai maradtak meg. 1879-ben állítják helyre a templomot, akkor nyeri el mostani alakját. 1992-ben restaurálták, azóta mennyezetét és karzatának mellvédjét újonnan faragott fakazetták díszítik. A parókia udvarán látható a középkori templom keresztelőmedencéje.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.